Gysinge Wärdshus

Restaurang & Hotell

Safe-to-visit-gysinge.jpg
Affärsmöte

Konferens 

Ditt möte i en fantastisk bruksmiljö

Boka er konferens hos oss på  Gysinge Wärdshus & Hotell en perfekt mötesplats för dig och ditt företag som vill boka konferens, Kick off eller Teambuilding! I våra flexibla lokaler finns det möjlighet till ledningsmöte, konferens eller utbilding.

konferenslokal.jpg
DSC_5223-HDR.jpg
DSC_5195-HDR.jpg

Hotellrum

Boka din vistelse i Gysinge: Det vackraste mötet mellan natur och kultur!

Hotellpaket

 • KarHolistic PAUS Gysinge
  fre 13 maj
  Sandviken SV
  13 maj 15:00 – 15 maj 12:00
  Sandviken SV, Värdshusvägen 8, 811 97 Gysinge, Sverige
  KarHolistic PAUS Gysinge 🍃 När vår möter sommar och solens strålar på riktigt börjar värma mot kinden bjuds du in till att spendera en ljuvlig helg i Gysinges vackra bruksmiljö!
 • Wärdshuspaket 3 rättersmiddag med logi och frukost
  Januari - juni 2022
  Gysinge Wärdshus Hotell
  Januari - juni 2022
  Gysinge Wärdshus Hotell, Värdshusvägen 8, 811 97 Gysinge, Sverige
  Boka vårt populära boende Wärdshuspaket, gäller bara ankomst på torsdag, fredag eller lördag.
 • Vandringspaket inkl. middag och frukost
  Vandring och trerättersmiddag
  Gysinge Wärdshus Hotell
  Vandring och trerättersmiddag
  Gysinge Wärdshus Hotell, Värdshusvägen 8, 811 97 Gysinge, Sverige
  Vår hotell och värdshus är omgivet av vacker natur! - Lån av ryggsäck - Matsäck att ta med på vandringen - Treråttersmiddag (förbestämd meny) - Dubbelrum på 33m2 - Frukost
 • Valentine weekend
  Weekend 11-13 februari
  Gysinge Wärdshus Hotell
  Weekend 11-13 februari
  Gysinge Wärdshus Hotell, Värdshusvägen 8, 811 97 Gysinge, Sverige
  Fira Alla hjärtans dag med oss på Gysinge Wärdshus och Hotell! Vi fira både fredag den 11:e och lördag den 12:e februari.
 

OM OSS

Gysinge Bruk med anor från 1600-talet är mycket vackert beläget invid Nedre Dalälven, Gästrikland, mindre än 2 timmars bilresa från Stockholm  via E18 via 56 till Gysinge.
Nära Sandviken, Gävle, Uppsala, Arlanda flyggplats och Stockholm

Vi använder oss till stor del av lokala leverantörer, våra rum är alla inredda med tapeter från Gysinge Byggnadsvård och vi har exklusiva badrumsprodukter från nederländska Rituals i våra rum.

 

Det närliggande Färnebofjärdens nationalpark erbjuder fantastiska vandringsleder med sitt unika älvlandskap i en påfallande del av Nedre Dalälven med oändliga möjligheter till aktiviteter och orörd natur, älven omringar bruket med vatten på båda sidor, endast 50 meter från Wärdshuset. 

Boka er konferens hos oss på  Gysinge Wärdshus & Hotell en perfekt mötesplats för dig och ditt företag som vill boka konferens, Kick off eller Teambuilding! I våra flexibla lokaler finns det möjlighet till ledningsmöte, konferens eller utbilding.

 

Vi vill erbjuda en avkopplande och aktiv vistelse i Sverige med fokus på aktivitet och rörelse samt vällagad och hälsosam mat. Gysinge Wärdshus och Hotell bjuder till en vistelse i genuin bruksmiljö i ett barnvänligt , hemtrevligt och djurvänligt hotell. Här finns aktiviteter för alla åldrar. Njut av lugnet i naturen och den lummiga miljön runt Bruket med alla vackra byggnader. Vår fantastiska miljö passar både den som söker avkoppling och den som söker aktiviteter.

 
DSC_5179-HDR.jpg

VÅRA RUM

Hotellrummen har en rymlig uppdelning och består av två rum varav ena delen är en sovrumsdel med dubbelsäng och möjlighet till en extrasäng/spjälsäng, andra rummet är v-rummet med en bäddsoffa med plats för 1-2 personer och eget badrum och dusch.

 

Fina bevarade originaldetaljer så som kakelugnar, trägolv och öppen spis med plats för 5 bäddar i varje familjerum. Rummen är enkla och delvis nyrenoverade i en tidlös, avskalad, lantlig och gemytlig stil med hög mysfaktor. Våra gäster sover i bekväma sängar.

I några av husen finns större utrymmen för umgänge, lek, läsning och sällskapsspel.

 

Vi har rum där vi tillåter husdjur mot tillägg. Hundpaketet inkluderar hundbädd, skål och välkomstgodis så att våra små gäster ska känna sig välkomna!

Incheckning från kl 15.00

Utcheckning kl 11.00

 

AKTIVITETER/ ATT GÖRA

På området finns två tennisbanor. Vidare finns ett ny installerat fitness gym (The Barn) i en egen lada med unik karaktär.

På den stora väl avgränsade gräsplanen mitt i området finns möjlighet att spela fotboll, badminton, kubb, krocket, brännboll och hoppa studsmatta etc.

I aktivitetshuset finns det bl.a. pingis, biljardbord och en konstverkstad för yngre barn samt uthyrning av SUP boards.

Det finns sällskapsspel, böcker, pyssel, lekhörna för regniga dagar. Det finns även fina badmöjligheter med badbrygga och badstrand runt knuten. Passa på att förboka vår vedeldade bastu (avgift tillkommer) och avsluta med ett uppfriskande dopp, omgiven av fantastisk natur. Om man rör sig utanför området så hittar man vackra vandringsleder i den angränsande nationalparken med unika möjligheter till cykel , vandring och löpträning.

Vid närliggande flottningsområdet så finns det möjlighet att hyra badtunnor, kanot, MTB mm via vår samarbetspartner Äventyrs Service. Området är känt för sitt fina fiske och örnfotografering, det går att hyra kajak eller kanot för utflykter i den vackra och trolska Färnebofjärden. 

Övriga aktiviteter / att göra

 • Benedicks (Nedre Dalälvens Unikaste butik med kläder och heminreding)

 • Ut i naturen med Naturrum

 • Visit Gästrikland

 • Nedre Dalälven

 • Gysinge Kanot

 • Badbrygga och barnvänlig badstrand

 • Förboka vår vedeldade bastu

 • SUP boards 

 • Möjlighet att hyra badtunna, kajak, kanot och MTB vid flottningsområdet 

 • Guidad rundvandring i Bruket

 • Örnfotograferingen  

 • Besöka bondgård 

 • Besök hos Brandbilsmuseet

 • Gysinge Centrum för Byggnadsvård med butik och (kafé under sommaren)

 • Upptäcka Färnebofjärdens nationalpark och fjärd

 

WÄRDSHUSET

Wärdshuset är Gysinges hjärta där det serveras frukost, lunch och middag i toppklass med inriktning på traditionella och hälsosamma rätter med lokalproducerade råvaror i en anrik och genuin bruksmiljö.

Vi välkomnar även gäster som inte är boende på hotellet. Det går även bra att ta med hunden om man sitter på vår uteservering.

 

Boka bord genom att maila oss med antal personer, ev. specialkost, namn och mobil nr till :info@gysingewardshus.se

Man behöver inte boka bord till frukost eller lunch men däremot rekommenderar vi det till middag.

 

 

Om du vill boka en taxi till oss så rekommenderar vi att boka Gysinge Droskan! Gysinges egen "droska", en taxibil i form av en VW minibuss med plats för 7 passagerare!

 

Välkomna!

Öppettider och menyerbjudanden 2022

frukost

Fredag- söndag 08.00- 10.00

lunch

Torsdag - lördag 11.30 - 14.00

Middag 
Torsdag 17.00-20.00

Fredag- lördag 17.00 - 21.00

11- 13 februari Valentine weekend

2 - 6 mars Sportlov vecka (extra öppet)

15 april långfredag öppet 11.30-22.00

16-18 april Påsk extra öppet 

30 april Valborgsmässoafton öppet 

1 maj öppet för lunch

27 maj Kristi Himmelfärdsdag extra öppet

29 maj Morsdag lunch 11.30-15.00

6 juni Nationaldag (stängt)

24 juni Midsommarafton (stängt)

25 juni Midsommardagen öppet 

 

27 juni - 15 augusti Sommar säsong (öppet varje dag)

 

31 oktober - 4 november Halloween / Höstlovet (extra öppet)

13 november Farsdag lunch 11.30-15.00

 

25 november start Jul på Gysinge Wärdshus
 

Gysinge bruks bildsamling_Byggnader och
 

KORT OM GYSINGE BRUKS HISTORIA

Fram till 1600-talet var Gysinge en nästan obebodd trakt, där traktens bönder fiskade i Dalälven, hade fäbodar och kvarnar. 1667 fick Peder Swensson Printz tillstånd att uppföra en masugn vid Gysingeforsarna, och då inleddes en ny tid. 

Av den lilla fäboden skapades ett av Sveriges största järnbruk, vars första produktion bestod av krigsmaterial. 

 

I slutet av 1600-talet byggdes också Gysinges första herrgård, ett praktfullt karolinskt träslott. Under 1700-talet passerade många brukspatroner revy. Under Fredrik Ulrik Insenstiernas, Gustaf Wittfoths och Anders Barchaeus tidevarv fick Gysinge sitt nuvarande yttre: vitputsade låga hus med rokokodrag, bruksgatan med smedsbostäderna, det stora växthuset med sin klocka, som tidigare fanns på herrgårdens tak. Gysinge fick skola i slutet av 1700-talet. Gysinge växte hela tiden och blev Gästriklands största järnbruk, både vad det gäller produktion och antalet anställda. Smeder och bruksarbetare, som arbetade i hyttan eller smedjorna, bodde i sina stugor, till vilka hörde täppor och kålland och en ladugård för en ko och gris. Lönen utgick till stor del i naturvaror och hämtades på bruksmagasinet. Beroende av bruket var också dagsverksarbetare och torpare i kyrksocknarna runt Gysinge. 

 

Du befinner dig i en historisk miljö där den första gästgivargården med skjutsstation slog upp sina portar 1754!